top of page

Group

Public·55 members

Destinacije Zlatibor - Zlatar


Download >> https://blltly.com/2tlJs8

Kako za Novu kažu sa portala Selo.rs za rezervaciju smeštaja u Srbiji, navike gostiju su se promenile, a ponuda smeštaja postala raznovsnija i bogatija, pre svega, posle pandemije korone. S druge strane, rodile su se i neke, uslovno rečeno, nove destinacije.


Po celoj planini postoje idealni tereni za besplatan biciklizam i planinski biciklizam. Iako nema obeleženih staza za biciklizam, na svim putevima i planinskim stazama moguće je voziti bicikl. Visokokvalitetni bicikli se mogu iznajmiti na nekoliko punktova u Novoj Varoši. Turistička ponuda ove destinacije obuhvata biciklističke ture po selima, manastirima i jezerima.


Jedna od primarnih aktivnosti koje treba uključiti u turističku ponudu destinacije je istraživanje pećina. Sistem pećina na reci Uvac je prirodno bogatstvo koje je uz manja ulaganja potrebno valorizovati. Praktično, postoje sporadične posete ovim pećinama koje uglavnom iniciraju male grupe ljudi. Razlog verovatno leži u neodlučnosti lokalne turističke organizacije da pripremi objekte za turističke svrhe. Do objekata se može doći samo čamcem sa reke Uvac. Na kraju sistema pećina nalazi se deo kotline pogodan za kampovanje.


Objekat sadrži potpuno opremljenu kuhinju ali i pribor za spremanje jela u dvorištu za goste koji žele da uživaju u specijalitetima pripremljenim na roštilju , tanjirači i kotliću koji su na raspolaganju. Gostima je obezbeđen besplatan parking i WiFi. Okolina je idealna za šetnju kroz park prirode koji je svega 500 metara udaljen od objekta. Panoramski pogled na jezero, gondolu i ski centar će Vas privući da nas iznova posetite i osetite mir koji ovaj deo destinacije Zlatibor pruža.


U pitanju su profesionalci, sa dugogodišnjim iskustvom u poslovima koje obavljaju i svim potrebnim kvalifikacijama koje njihova radna mesta podrazumevaju.Srbija kao turistička destinacijaOno na čemu godinama posebno radimo je afirmacija Srbije kao turističke destinacije.


Zapadna Srbija prepuna je fantastičnih prirodnih predela i kad mislite da ste baš sve videli, ona vas uvek iznenadi. Stvoreno delom ljudskom rukom i delom višom silom, na hiljadu metara nadmorske visine i udaljeno 300 metara od magistralnog puta koji od Zlatibora vodi ka Novoj Varoši, smestilo se jedinstveno Tavničko jezero. Zbog svoje lepote i specifičnosti bilo je meta mnogih ljubitelja lepog kadra, pa su slike sa ovog lokaliteta obišle kako Srbiju, tako i svet. "Predstavlja svojevrsnu granicu između Zlatibora i Zlatara i nalazi se na najvećom planinskom masivu Zlatibora poznatom pod imenom Murtenica. Nastanak jezera je poprilično neobičan, jer se pojavilo sasvim slučajno. Pre tridesetak godina ovde su vršena iskopavanja magnezita i nalazio se rudnik. Kad su ona završena, u zemlji je ostala rupa, a podzemne vode i planiski zlatiborski potoci su napunili ovaj prostor", rekla je za RINU Milica Popović iz TO Zlatar. Okruženo pravim četinarskim gorostasima koji se ogledaju u vodi, jezero tokom čitave godine ima fenomenalnu tirkiznu boju, pa se na taj način stvaraju nestvarni prizori koji podsećaju na neke daleke destinacije. RINA Podjednako je privalčno i leti i zimi. I dok se tokom vrelih dana posetioci kupaju, u hladnim mesecima Tvaničko jezero bilo je pravi izazov za ronioce koji su odlučili da razbiju led i urone u njegove dubine. "Do jezera je teži prilaz, ali svaki uloženi trud maksimalno se isplati. Okružuju ga okomite litice, a u njemu dozvoljeno kupanje. Planinska voda je veoma čista, kupačima pogoduje i to što nema talasa i voda je veoma topla. Zahvljajući društevnim mrežama može se primetiti da sve više ljudi zna za ovaj lokalite i dođu da provere da li je toliko lepo i uživo, ali još je lepše", kaže Popovićeva. Jezero je skromnih dimenzija, širine 40 i dužine oko 70 metara, a najviša izmerena dubina je osam metara. Iako ne tako veliko, pravi je dragulj zlatiborsko-zlatarskog kraja. Povezane vesti Novosti Ovogodišnji vaučeri podeljeni brže nego ikada: Koje desinacije su bile najposećenije Od uvođenja vaučera do danas, domaći turizam
https://mt.abba.mt/group/mysite-200-group/discussion/f0023c31-21fb-4ad1-9f9a-d5d76af25018

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Kimberly Barrett
 • Leslie West
  Leslie West
 • Rashedd Haroon
  Rashedd Haroon
 • Mike lucas Tono
  Mike lucas Tono
 • Newly Crack
  Newly Crack
bottom of page